05 Ogos, 2009

NISFU SYABAN


Assalamualaikum..

Setelah menyepi sekian lama, kini kita kembali bersama di malam penuh keberkatan dimana buku amalan diangkat digantikan dengan buku baru. Di harapkan semoga semua warga dun kijang dalam rahmat Allah.

Allamdulillah YB Adun Kijang telah melakukan pelbagai aktiviti sepanjang tahun ini, cuma disebabkan kesibukan yang terlampau ditambah dengan Pilihanraya di Manik Urai menyebabkan penulis tidak sempat berkongsi cerita dan aktiviti di Dun Kijang.

Munculnya Nisfu Syaaban menandakan, bulan yang dinanti akan menjelma dalam 15 hari lagi, bersama kita mengucapkan syukur dan berdoa agar kita semua berpeluang untuk menjadi tetamu Ramadhan Al Mubarak. Sama-samalah kita mempersiapkan diri untuk meningkatkan amalan lebih dari tahun sebelumnya.

Pada malam ini, dikatakan Allah akan turun ke Langit dunia, oleh itu bersama kita bangun mengabdikan diri padaNYA. Firman " Sesiapa yang meminta Ampun, maka AKU mengampuninya, mereka yang ditimpa bala bencana, AKU lepaskanya & mereka yang meminta rezeki, AKU berikan Rezeki padanya". Bersama kita berdoa kepadaNYA semoga kita semua dipanjangkan umur,murah rezki dan Ditetapkan Iman serta Mati dalam Kalimah Syahadah.

Amin Ya Rabbal Alamin...

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sibuk sangat ke.....sampai tk sempat nk up-date ni???...he..hee

Tanpa Nama berkata...

sibuk la.....apa lu sibuk-sibuk?

Tanpa Nama berkata...

memang penyibuk pun!!!!

Tanpa Nama berkata...

OOoooiiiiiii.....jgn nak menyibuk la.!!

Abu Amirul berkata...

assalamualaikum yb kak wan,
kenapa diam seribu bahasa, waris?
dijemput ke askamakalikada.blogspot.com
teruskan perjuangan walaupun banak rintangan.
Allah Huakbar.
sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...